UBA

 1. TMC berichten via illegale FM zendapparatuur...
  Op dinsdag 13 augustus werden een aantal persberichten de wereld ingestuurd die duidelijk de radioamateurs in verlegenheid brachten. Deze persberichten hadden alles te maken met de berichtgeving over het verzenden van valse verkeersinformatie. Hackers verstuurden fictieve informatie op het Traffic Message Channel systeem. Er werd onder meer melding gemaakt van een waarschuwing voor een luchtaanval tussen Gent en Lille (Noord-Frankrijk).
 2. Jeugd en radioamateurisme
  De beste wijze om het radioamateurisme levendig te houden, is bij de jeugd interesse wekken voor onze prachtige hobby. Woensdag 31 juli waren ON4ALY, ON5ZO, ON6FC, ON4PC en ON4AAA; present in het Fablab van Astertechnics in Geraardsbergen om er de jeugdige deelnemers in te wijden in de wondere wereld van radio en radiogolven.
 3. Een interessant artikel over amateurradio in het ITU News Magazine
  Er verscheen onlangs een interessant artikel over amateurradio in het ITU News Magazine. De secretaris van de International Amateur Radio Union (IARU) David Sumner K1ZZ heeft een artikel van vier pagina's over amateurradio geschreven voor het ITU News Magazine. Het bewuste artikel in het ITU News Magazine van april 2019 heeft als titel: Self-training, intercommunication and technical investigations: the amateur service in the 21st Century by David Sumner Secretary, International Amateur Radio Union (IARU)
 4. Vacature bij Artsen Zonder Grenzen
  Artsen Zonder Grenzen is op zoek naar een TELECOM MOBILE IMPLEMENTATION OFFICER (MIO) (M/V) voor het opstellen en onderhouden van telecommunicatie netwerken (vooral VHF-HF-radio's en Satphone). Training is voorzien en wordt verzorgd door het Telecom-team (radioamateurs) ON4MSF op QRZ.com Meer informatie vind je op de website van Artsen Zonder Grenzen.
 5. UBA-familiedag 2019
  Op zaterdag 1 september 2019 organiseert de UBA haar tweede familiedag. Dit jaar is het vertrek en de aankomst te Ronquières, een deelgemeente van 's Gravenbrakel in Provincie Henegouwen. De deelname is gratis.